19. augustā plkst. 16.00 Lubānas mitrāja informācijas centrā tiks atklāta Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvijas vēstures institūta projekta "Prasmju sinerģija un amatniecības konteksti: integrēts pētījums par akmens laikmeta tehnoloģijām Austrumbaltijā” (LZP finansētais projekts LZP-2021/1-0119) ietvaros radīta ceļojoša izstāde "Akmens laikmeta prasmīgās rokas". Izstādi Lubānas mitrāja informācijas centrā interesentiem būs iespēja aplūkot no 19. augusta līdz 21. septembrim un pēc tam tā ceļos pa citiem Latvijas muzejiem un kultūras iestādēm. 

Izstādi veidojuši LU pētnieku grupa – Mārcis Kalniņš, Valdis Bērziņš, Vanda Haferberga, Aija Macāne, Agnese Čakare un Ilga Zagorska, un tā veltīta kaula, iežu, māla un dzintara apstrādes tehnikām un tehnoloģijām akmens laikmetā mūsdienu Latvijas teritorijā. Izstādē būs iespēja aplūkot 10 planšetes ar fotogrāfijām un informāciju, kā arī dažādu izejmateriālu paraugus un seno priekšmetu atdarinājumus, bet noskenējot uz planšetēm esošos QR kodus, varēs iegūt papildus informāciju par izstādes tēmu un noskatīties pētnieku veidotus video.

Izstādes atklāšanas pasākumā 19.08. plkst. 16.00 Lubānas mitrāja informācijas centrā ("Aiviekstes hidromezgls", Ošupes pag., Madonas novads) izstādes veidotāji M. Kalniņš, V. Haferberga un A. Čakare pastāstīs vairāk tieši par iežu, māla un dzintara apstrādes tehnikām un tehnoloģijām akmens laikmetā un to pētniecības metodēm.

Visi laipni aicināti uz izstādes atklāšanu!

Dalīties