Ko mēs zinām par lezbiešu vēsturi Centrāleiropā, Austrumeiropā un Latvijā padomju periodā? Uz šo jautājumu projekta teju trīs gadu garumā atbildes meklējusi projekta “Starp valsts iestāžu uzraudzību un neiejaukšanos: viendzimuma seksuālo subkultūru prakses Padomju Latvijā, 1954–1991” vecākā eksperte Elizabete Elīna Vizgunova-Vikmane.

Lekcijas laikā viņa stāstīs par svarīgākajām atziņām, kas iegūtas no akadēmiskās literatūras par lezbiešu subkultūru un seksuālajām praksēm sociālistiskajā Čehoslovākijā un padomju Igaunijā un Krievijā, un oriģinālu mutvārdu vēstures avotu pētniecības. Lekcija sniegs ieskatu zināšanās, kuras projektā Latvijas vēstures ietvaros kontekstualizētas primo reizi.

Lekcija norisināsies 2024. gada 11. jūnijā, no 15.00 līdz 16.30. Norises vieta: Latvijas Universitātes ēka Kalpaka bulvārī 4, konferenču zāle (2. stāvā). Ieeja lekcijā – brīva. 

Pētniecības darbs par viendzimuma subkultūrām starp valsts iestāžu uzraudzību un neiejaukšanos okupētajā Latvijā (1954–1991) īstenots ar Latvijas Zinātnes padomes finansējumu (projekta nr. lzp-2021/1-0167). 

Dalīties