2022. gada 20. septembrī projekta "Starp valsts iestāžu uzraudzību un neiejaukšanos: viendzimuma seksuālo subkultūru prakses Padomju Latvijā, 1954–1991" ietvaros projekta vadītāja, LU Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece Dr. hist. Ineta Lipša un projekta vecākais eksperts Dr. philol. Kārlis Vērdiņš piedalīsies Viļņas Universitātes Vēstures fakultātes organizētajā starptautiskā seminārā par metodoloģiju un avotiem homoseksualitātes pētīšanā Baltijas valstīs padomju laikos. Pasākuma programma.

Kārļa Vērdiņa referāta centrā ir kvīru mājas dzīves (queer domesticity) koncepts, caur kura prizmu tiks aplūkots režisora Pētera Lūča un viņa dzīvesbiedra Pētera Kaktiņa Rīgā, Slampes ielā kopīgi uzceltās mājas projekts.

Ineta Lipša analizēs krimināllietu, kurā Latvijas PSR prokurori 1966. un 1967. gadā par ļaunprātīgu huligānismu pirtī pie Ziedoņdārza apsūdzēja trīs vīriešus, lai demonstrētu, ka krimināllietas par apsūdzībām huligānismā, kas līdz šim nekad nav tikušas izmantotas homoseksualitātes vēstures izpētē, rāda apsūdzēto personu pašapziņu attiecībās ar varu.

Dalīties